Tweede XL-editie Nationale Demodag Hoveniers in Eemnes

Maar liefst veertig bedrijven uit de groensector presenteren zich op 25 september met hun nieuwste producten en innovaties op de Nationale Demodag in het Utrechtse Eemnes. Op het evenement dat vorig jaar meer dan duizend bezoekers trok, zijn demonstraties van onderhoudsmachines te zien, een biodiversiteitsetalage en een levende tuin met planten, bomen en bollen.

Organiserende partijen Advanta zaden, DCM meststoffen en Gramefo graszoden zetten met deze tweede XL-editie van de voormalige Gazondemodag sterk in op het presenteren van oplossingen voor alledaagse praktijksituaties. Belangrijke thema’s zijn milieu, duurzaamheid, slimme technologie, kostenefficiency, biodiversiteit en het anticiperen op het veranderende klimaat. „Beleving staat centraal”, zegt coördinator René de Munnik van Advanta. „We willen pertinent geen statische beurs zijn, maar een dynamisch evenement waar je je zintuigen de kost kunt geven!”

Elementaire onderwerpen
Tuin- en parkmachines laten hun kunnen zien op het 10.000 m2 grote demoterrein. Verder komen hier de elementaire onderwerpen als bodem, gras, voeding, lucht en water aan de orde. Vergelijkende proeven tonen het effect van verschillende bemestingsstrategieën op de aanslag van beplanting, snelle gazonoplossingen voor nieuwe aanleg en het resultaat van slimme doorzaaitechniek. In de biodiversiteitsetalage kun je inspiratie opdoen voor een meer bij- en vlindervriendelijk groenbeheer met fraaie wildbloemenvegetaties.

Het erf biedt ruimte aan duurzame stabilisatie- en ecosystemen voor tuin en openbaar groen, alternatieve onkruidbestrijding met water, lucht en vlam, en een demonstratie losbreken (ploffen) van grondlagen. Op de indoor onderwerpenbeurs is van alles te zien; van bomen en plantgoed tot vijverbenodigdheden en buitenverlichting; van materialen en gereedschappen tot PBM/beroepskleding, software en arbeidsbemiddeling en van het tegengaan van wortelopdruk tot plaagbeheersing.

Workshops
Nieuw dit jaar is het kenniscafé, waar door experts workshops worden gegeven over actuele onderwerpen. Hier vind je steeds de laatste informatie over de Nationale Demodag Hoveniers. De toegang is gratis als je je hier inschrijft.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties