Nationale Groendag wegens coronamaatregelen geschrapt

De Nationale Groendag die gepland stond voor 15 oktober, gaat niet door. In plaats daarvan wordt er een digitale Nationale Groenweek georganiseerd. Een en ander is het gevolg van de coronamaatregelen.

Ook de uitreiking van de Steenbreektrofee 2020, die tijdens de Nationale Groendag zou plaatsvinden, is uitgesteld. De prijsuitreiking van de trofee zal nu plaatsvinden tijdens de Steenbreek Inspiratiedag op 26 november in Hoeven. Dit met een klein voorbehoud vanwege mogelijke nieuwe ontwikkelingen rondom corona.

Omdat de uitreiking later in het jaar plaatsvindt, is ook de inschrijftermijn voor de Steenbreektrofee verlengd, van 10 juli naar uiterlijk 10 september. Stichting Steenbreek is op zoek naar innovatieve en inspirerende voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Dit zijn initiatieven die betrekking hebben op de bevordering van biodiversiteit, gezondheid en een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie.

Het sociale domein – met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’ – staat dit jaar centraal. Voorwaarde is dat de projecten zijn uitgevoerd en een bijdrage leveren aan vergroening en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en fijne leefomgeving. Kijk voor meer informatie en de spelregels op: www.steenbreek.nl/steenbreektrofee-2020

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties