Nationale Skills-finales 2018 in Overijssel

  De nationale finales van de Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) worden van 15 tot en met 17 maart 2018 in de IJsselhallen in Zwolle en op mbo-locaties gehouden. Bijna duizend finalisten gaan daar in zo’n 70 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aan.

  De finales worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands samen met het ROC van Twente, het Deltion College en de Groene Welle. Er doen 57 mbo-scholen en 150 vmbo-scholen uit heel Nederland mee. Onderling maken ze uit wie nationaal de beste vakmannen en –vrouwen van 2018 worden.
  Tijdens het NK zijn er ook verschillende vakdemonstraties. Voor leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs is een speciaal loopbaanoriëntatie-programma (LOB) beschikbaar met allerlei doe-activiteiten en voorlichting over diverse beroepen.

  Sinds 2002
  De vakwedstrijden worden door WorldSkills Netherlands sinds 2002 georganiseerd. Naast Skills Heroes en Skills Talents verzorgt ze de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. Bij deze activiteiten wordt zij ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, de MBO Raad en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.

  Bron en foto: WorldSkills Netherlands

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties