Nationale Tuinweek van start

  Deltacommissaris Wim Kuijken, burgemeester Elly Blanksma van Helmond en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra hebben donderdag het startsein gegeven voor de tweede Nationale Tuinweek. Thema is dit jaar ‘Water in en om de tuin’.

  Kuijken, verantwoordelijk voor watermanagement in Nederland, benadrukte het belang van meer groen in de stedelijke omgeving. Hij is een groot voorstander van ’tegel eruit, plant erin’. Daarmee krijgt overvloedig hemelwater de gelegenheid om op natuurlijke wijze afgevoerd te worden.

  Kuijken legde samen met Blanksma en Hoekstra, geassisteerd door kinderen, de laatste hand aan een geveltuintje, nadat vanuit een bootje de gracht verrijkt werd met waterplanten.

  Open Tuinenweekend

  Van 13 tot en met 20 juni worden door vereniging Groei & Bloei in het hele land onder meer plantenmarkten, fietstochten langs tuinen, groene workshops en natuurwandelingen georganiseerd.

  De Nationale Tuinweek wordt afgesloten met het jaarlijkse Open Tuinenweekend op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni, waarbij meer dan duizend particuliere tuinen opengesteld worden voor het publiek.

  Bron: Tuin en Landschap