Naturio geeft cursussen over ecologie en maaibeheer online

Wil je meer leren over ecologie en maaibeheer? Dit kan in april gewoon online bij Naturio. Vanwege de coronacrisis worden twee cursussen online aangeboden die normaal in het veld zouden plaatsvinden. Het gaat om de cursus Natuurgericht Maaibeheer en Ecologische Monitoring.

Naturio gebruikt hiervoor videoconference tools. Alle deelnemers inclusief de docent staan met elkaar in verbinding zowel in beeld als met geluid. Het cursusmateriaal wordt vooraf toegestuurd. Bij de cursus Natuurgericht Maaibeheer zit hier ook het boekje ’Ontwikkelen van kruidenrijk grasland’ bij. Naturio hoopt hiermee het verschil met een fysieke cursus zo veel mogelijk te verminderen.

Natuurgericht maaibeheer vindt plaats op donderdag 9 april van 9.30 tot 16.30 uur. Tijdens de cursus leer je meer over ecologisch bermbeheer en gefaseerd maaien. Welke methode pas je het beste toe, hoe vaak dien je te maaien en wanneer?

Ecologische monitoring vindt plaats op donderdag 16 april, eveneens van 9.30 tot 16.30 uur. In deze cursus leer je hoe je op een goede en praktische manier de natuurwaarden en biodiversiteit in kaart brengt. Dit kan bijvoorbeeld voor je hele gemeente, maar ook voor specifieke locaties, de bermen bijvoorbeeld.

Beide cursussen kosten €325 (excl. BTW). Aanmelden kan via www.naturio.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties