Tuin en Landschap Tips Natuur als inspiratiebron

Natuur als inspiratiebron

0

Het Groene Woud houdt 24 januari een thema-avond voor ondernemers over biomimicry. Welke biologische ideeën uit de natuur zijn geschikt om problemen op te lossen?

Biomimicry bestudeert de natuur, imiteert deze in ontwikkeling of gebruikt haar als inspiratie. Biologische oplossingen blijken vaak een prima basis te zijn voor productontwikkeling, om organisaties te veranderen of circulaire economie te stimuleren.

Bas Sanders, directeur van Machinefabriek Sanders en Sanders Innovation uit Liempde vertelt op de thema-avond hoe hij biomimicry gebruikt bij het ontwerpen van nieuwe machines.

BiomimicryNL

Sanders is een van de pioniers op dit gebied en is tevens ambassadeur van BiomimicryNL. Deze organisatie trekt landelijk de kar van diverse biomimicry-initiatieven. Een deskundige van BiomimicryNL zal ook een presentatie verzorgen.

Belangstellenden kunnen zich tot 20 januari aanmelden via streekhuis@hetgroenewoud.com. Kosten bedragen €25. Locatie is Sanders Machinebouw, Heidonk 5 in Liepde. (Foto: BiomimicryNL)

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.