Netwerk Groene Bureaus: traineeship voor ecologen

Ecologische adviesbureaus werven meer starters op de arbeidsmarkt. Een goede verhouding tussen junioren, medioren en senioren is voorwaarde voor goede advisering. Met een traineeship wil het Netwerk Groene Bureaus junioren één jaar opleiden om snelle doorgroei naar medior mogelijk te maken. Op 31 december 2019 eindigt de inschrijving voor het traineeship.

In het traineeship volgen pas afgestudeerde ecologen gezamenlijk één dag in de week een speciaal ontwikkeld opleidingsprogramma. Daarin staan vraagstukken rondom de Wet natuurbescherming centraal. De overige dagen werken de trainees bij een lid van het Netwerk Groene Bureaus en brengen daar hun kennis in de praktijk. De trainees zijn in dienst bij Aeres Agree; na het traineeship is het bureau vrij om de medewerker zelf in dienst te nemen. Naturio organiseert het opleidingsprogramma dat in overleg met de adviesbureaus wordt ingevuld.

Aanmelden

Bij voldoende belangstelling start het traineeship in maart 2019. Pas afgestudeerde ecologen kunnen zich aanmelden via de website van TEIA, de samenwerking van Aeres Agree en de Terogroep. Leden van het Netwerk Groene Bureaus die deze junioren willen werven, kunnen zich aanmelden via traineeship@teia.nl. Op dat mailadres is ook meer informatie over het traineeship te krijgen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties