Netwerk Stichting Steenbreek breidt verder uit

Het netwerk van Stichting Steenbreek blijft uitbreiden. Inmiddels zijn 140 gemeenten aangesloten en zes provincies. Verder zijn vier waterschappen lid en sinds kort ook de eerste woningbouwcorporatie.

De hoosbuien van de afgelopen dagen laten maar weer eens de noodzaak zien om iets te doen tegen de vele verhardingen in Nederland. Sinds 2015 is Stichting Steenbreek daarom samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies actief om inwoners te enthousiasmeren om de leefomgeving te vergroenen.

Deelnemende gemeenten organiseren onder de naam Operatie Steenbreek diverse acties, om samen met inwoners en bedrijven te vergroenen: in de tuin, op straat, in de wijk; in de hele buitenruimte dus. Acties zijn onder meer ‘Tegel eruit, plant erin’, korting op regentonnen, stimuleren van geveltuinen tot aan het vergroenen van een hele straat.

Ook is er aandacht voor het vergroenen van schoolpleinen en bedrijfsterreinen. Door samen te werken met diverse partijen in stad en dorp worden concrete stappen gezet richting een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving voor mens en dier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties