Niek Roozen ontwerpt Nederlandse inzending Antalya

Tuin- en landschapsarchitect Niek Roozen ontwerpt de Nederlandse inzending voor de wereldexpo in Antalya, Turkije. Deze Turkse Floriade trekt naar verwachting 8 miljoen bezoekers.

Recentelijk heeft Nederland zich officieel aangemeld bij de organisatie als een van de deelnemende landen. Nederland is een prominente locatie toegewezen op het expositieterrein, dat maar liefst 100 ha groot is.

Groene Stad
Het ontwerp van Roozen staat in het teken van het thema De Groene Stad. Thema van de Expo is ‘Cultivating a Green Life for Future Generations’, met als motto ‘A Green Life for Future Generations’.

Ten tijde van de Expo zal met medewerking van het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse ambassade in Turkije voor het bedrijfsleven een Holland Dag worden georganiseerd. Die vindt plaats op donderdag 12 mei.

Innovatiekracht
Tijdens deze dag zal een aantal presentaties over de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector worden verzorgd. Wie belangstelling heeft om de Holland Dag bij te wonen, kan zich aanmelden bij het secretariaat van Anthos (secretariaat@anthos.org).

Op 23 april opent de wereldexpo in Antalya haar poorten. De expo is geopend tot 30 oktober van dit jaar.