Nieuw bestuur Plantarium kijkt naar toekomst

Plantarium vindt dit jaar, net als vorig jaar, niet fysiek plaats. Toch wil de organisatie de beurs onder de aandacht houden. Aan Jan de Vries, als nieuwe voorzitter van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, de taak om hier invulling aan te geven.

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) heeft als doel het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten. De organisatie van vakbeurs Plantarium is een van de belangrijkste activiteiten van SVB. Vorig jaar kon Plantarium vanwege corona fysiek niet doorgaan. In plaats daarvan is toen gekozen voor een volledig digitale invulling van de beurs. 

Sector verandert razendsnel

Volgens De Vries veranderen de markt, maatschappij én de sector razendsnel. „Het is dus zaak dat SVB met zijn activiteiten hierop inspeelt en doorlopend vernieuwt. Voor Plantarium blijft alleen toekomst als de beurs ondernemers weet te inspireren en activeren tot verandering. Dat is de opdracht die ik mijzelf met het nieuwe bestuur meegeef.”

Jan de Vries is de nieuwe voorzitter van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij.

Wegens het aflopen van de reguliere zittingstermijn vinden nog twee andere bestuurswisselingen bij SVB plaats. Bestuurslid Gerard Berkelmans en secretaris/penningmeester Wilfred van Polanen maken plaats voor Bernard Oosterom en Michiel Gerritsen.

Combinatie fysieke en digitale beurs

Vertrekkend voorzitter Jan Willem Griep denkt dat de toekomst ligt in de combinatie van een fysieke en digitale beurs. „Het digitale Plantarium van vorig jaar heeft ons geleerd dat het elkaar fysiek zien en spreken een belangrijke rol speelt in de beleving van de beurs. Het ontwikkelen van een mix die aanslaat bij het vak, laat ik over aan mijn opvolger die ik alle succes wens. Ik heb 12 jaar met veel plezier bijgedragen aan de promotie van het vak en zijn prachtige producten.”

Vertrekkend voorzitter Jan Willem Griep: „Ik denk dat de toekomst ligt in de combinatie van een fysieke en digitale beursorganisatie.”
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties