Nieuw boek over bomen voor particuliere tuinen

In elke tuin kun je een boom planten, maar kies dan wel de juiste. Groendeskundige Martin Hermy bespreekt in zijn boek De juiste boom voor elke tuin ruim 570 verschillende soorten.

Martin Hermy ziet het vaak gebeuren: bomen, soms nauwelijks volgroeid, worden gerooid omdat ze niet voldoen aan de wensen van de tuineigenaar of de buren. Zijn ergernis kanaliseerde hij in een nieuw boek De juiste boom voor elke tuin.

De lezer maakt kennis met ruim 570 boomsoorten die goed kunnen groeien in onze streken: van minibomen tot zuilbomen, van groenblijvende tot droogtetolerante bomen, van bomen met opvallende bloemen, herfstkleuren of schors tot bomen met eetbare vruchten.

Klimaatverandering
Naast de uitgebreide bomenlijst vertaalt Hermy wetenschappelijke kennis in praktische tips. Welke steun hebben de bomen nodig, welke bodem vereisen ze en waarom zijn bepaalde bomen beter aangepast aan de klimaatverandering? Het boek is geïllustreerd met vele figuren, tabellen en foto’s.

Martin Hermy is emeritus professor van de KU Leuven waar hij 25 jaar de vakken groenbeheer, natuurbeheer en ecologie doceerde. Het boek De juiste boom voor elke tuin is vanaf 2 december verkrijgbaar bij uitgeverij Sterck & De Vreese en kost €34,90.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties