Nieuw boek van Nigel Dunnett over beplantingsontwerp

Deze maand verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe boek van Nigel Dunnett Natuurlijke tuinen en landschappen. Hierin geeft de Britse beplantingsontwerper en wetenschapper een inkijkje in zijn werkwijze.

The Barbican Nigel Dunnett
De beplanting bij The Barbican in Londen, een cultureel en wooncomplex, is door Nigel Dunnett ontworpen. Foto: Miranda Vrolijk

Nigel Dunnett is een expert in beplanting. Hij is hoogleraar Plantontwerp en Vegetatieve Ecologie aan de Universiteit van Sheffield en heeft diverse grote beplantingsprojecten op zijn naam staan. Zo was hij medeverantwoordelijk voor het beplantingsontwerp van het Olympic Park in Londen, een van de grootste stadsparken van Europa, maar bijvoorbeeld ook van de buitenruimte van The Barbican in de Britse hoofdstad.

Voor Dunnett vormen patronen en processen in de natuur het startpunt voor zijn ontwerpen. Daarnaast kijkt hij naar culturele patronen, hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en het landschap. In zijn nieuwe boek Natuurlijke tuinen en landschappen geeft hij een inkijkje in zijn werkwijze met illustraties en suggesties voor geschikte planten. Collega Piet Oudolf schreef het voorwoord.

Nieuw boek Nigel Dunnett

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties