Tuin en Landschap Invasieve exoten Nieuwe app om exoten te melden

Nieuwe app om exoten te melden

1

De Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) heeft een app ontwikkeld om exoten te melden: snApp de exoot.

Met deze app kunnen locaties gemeld worden van invasieve exotische planten en dieren. Daardoor komt het verspreidingsgebied steeds beter in beeld en kunnen de plaagsoorten gericht aangepakt worden. De NDFF verzamelt en valideert de waarnemingen.

snApp de exoot

SnApp de exoot hanteert acht categorieën: oever- en waterplanten, landplanten, zoogdieren, vogels, reptielen/amfibieën, insecten, schaaldieren en vissen. Per categorie kan een specifieke soort worden aangeklikt.

De app heeft in ieder geval alle soorten opgenomen die op de Europese Unielijst staan, maar daarnaast ook invasieve exoten die niet op de lijst staan maar wel voor veel overlast zorgen. In het geval van de landplanten kun je bijvoorbeeld de verschillende exotische duizendknopen doorgeven. Ook voorziet de app in de mogelijkheid om een onbekende soort te melden.

SnApp de exoot is te downloaden in de App Store (Apple) en in de Play Store (Android). NDFF heeft de app ontwikkeld in opdracht van Wetterskip Fryslân.

 

 

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JOCHUM C ZWERVER Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
JOCHUM C ZWERVER
Gast
JOCHUM C ZWERVER

HOE beheers ik de Exsooten