Nieuwe cursus beplantingsontwerp in Londen

Het London College of Garden Design (LCGD) start in januari met een nieuwe cursus beplantingsontwerp. Buitenlandse studenten kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwe opleiding.

De cursus beplantingsontwerp neemt zes maanden in beslag en staat onder leiding van Andrew Fisher Tomlin, onder meer jurylid van de Chelsea Flower Show.

Daarnaast leveren andere gerenommeerde ontwerpers en beplantingsdeskundigen een bijdrage, onder meer Tony Kirkham, hortulanus van Kew Gardens, siergrassenspecialist Neil Lucas en ontwerpers Jo Thompson en Paul Hervey-Brookes.

Professionals
De cursus is bedoeld voor professionele tuinontwerpers en landschapsarchitecten die zich meer willen bekwamen in het beplantingsontwerp. Tijdens de cursus komen niet alleen moderne beplantingen, maar ook de traditionele technieken aan bod.

In de Oranjerie van Kew Gardens in Londen vindt de opleiding plaats. Hij bestaat uit colleges en workshops; ook worden bezoeken aan tuinen, parken en kwekerijen gebracht. Meer informatie vindt u op de website van het LCGD.