Nieuwe edities Naamlijst houtige gewassen en vaste planten

In de nieuwe edities (2021-2025) van de Naamlijst houtige gewassen en de Naamlijst vaste planten zijn circa 17.000 nieuwe namen toegevoegd.

In de nieuwe edities zijn zowel nieuwe namen toegevoegd als een aantal taxonomische veranderingen doorgevoerd. Ruim achtduizend nieuwe toevoegingen betreft houtige gewassen, een kleine negen duizend zijn vaste planten. In totaal zijn er in de namenlijst meer dan 95.000 namen geregistreerd.

De European Nurserystock Association (ENA) houdt toezicht op de Naamlijst houtige gewassen. De Naamlijst vaste planten staat onder toezicht van de Internationale Stauden Union (ISU). Daarmee zijn de namenlijsten in de boomkwekerijsector internationaal leidend voor het bepalen van de juiste schrijfwijze en leidend voor de voorkeursnamen van loofhout, coniferen, fruit en vaste planten. Door de samenwerking met deze partijen zijn de naamlijsten wetenschappelijk en wettelijk correct en praktisch werkbaar. De Naktuinbouw stelt sinds 2014 d namenlijsten samen.

De lijsten kunnen via www.internationalplantnames.com worden besteld. Ook zijn ze af te halen bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen. De Naamlijst houtige gewassen kost €60 en de Naamlijst vaste planten €50. De lijsten zijn ook digitaal verkrijgbaar. Het raadplegen van de digitale database met de namen van de houtige gewassen en vaste planten kan via www.internationalplantnames.com.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties