Verschuiving binnen belangenbehartiging

VHG is verhuisd van Houten naar een nieuwe locatie in Ede. De branchevereniging huurt kantoorruimte van VBW, de eigenaar van het kantoorpand. Ook op andere vlakken wordt de samenwerking gezocht.

Aanleiding voor de verhuizing is de verkoop van het eigen pand in Houten. VHG-voorzitter Rien van der Spek: „Het hangt samen met onze nieuwe koers. In Houten waren we huurbaas. Toen onze grootste huurder vertrok, vroegen we ons af: is dit onze corebusiness? Door samenwerking te zoeken, bijvoorbeeld op gebied van back-office, kunnen we focussen op andere zaken dan gebouwbeheer.”

Links VHG-voorzitter Rien van der Spek, rechts VHG-directeur Egbert Roozen. „Door samenwerking te zoeken kunnen we focussen op andere zaken.” (Foto’s: Ralph Mens)

Verschuiving belangenbehartiging

VHG-directeur Egbert Roozen: „In de kern zijn we belangenbehartiger. We willen onze middelen besteden aan belangenbehartiging voor professionele ondernemers in het groen. Hoe kunnen we nog meer waarde bieden, en ons positioneren in de markt? We willen de inhoud van het lidmaatschap verder brengen. Het ondernemerschap wordt steeds uitdagender. Hoe kun je bijvoorbeeld reageren op nieuwe trends? We zien een verschuiving van collectieve belangenbehartiging naar meer op maat van het individuele lid.”

Lees het hele interview in Tuin en Landschap 12. Met een digitaal abonnement kun je het hier lezen. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties