Tuin en Landschap Tips Nieuwe inspiratiemap over groene schoolpleinen

Nieuwe inspiratiemap over groene schoolpleinen

0

Stichting Springzaad heeft een nieuwe inspiratiemap over groene schoolpleinen gemaakt. Deze uitgave is vooral geschikt om schoolbesturen, ouders en kinderen te enthousiasmeren voor het groen.

In de inspiratiemap zijn ruim 250 foto’s verzameld, verdeeld over 23 onderwerpen, buitenlokaal en speelbosjes bijvoorbeeld. Per onderwerp licht de map kort toe hoe je het lerend en ontdekkend buitenspelen vorm kunt geven op een groen schoolplein.

Buitenlokaal - Springzaad
De fotocollage over het onderwerp Buitenlokaal.

De map brengt op een laagdrempelige manier natuurrijke elementen onder de aandacht van schoolbesturen, onderwijzend personeel, kinderen, ouders, ontwerpers, ambtenaren, projectleiders en andere betrokkenen. De start van een vergroeningstraject is voor veel van die betrokkenen een eerste kennismaking met het onderwerp.

Bestellen via Springzaad
Groene Schoolpleinen in Beeld bestaat uit een set van 23 gelamineerde A3-fotocollages met tekstuele toelichting en een gebruiksaanwijzing, gebundeld in een elastomap. De inspiratiemap kost €80 incl. btw, porto en verpakking/verzending naar Nederland. Op 22 en 23 juni vindt de feestelijke presentatie plaats, vanaf die datum kan de map via stichting Springzaad worden besteld. Voorinschrijven kon al eerder.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar