Nieuwe spreker op symposium De Laatste Tuin

  Landschapsarchitecte Ada Wille is wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat op te treden tijdens de themadag ‘De Laatste Tuin’ van het O’Fest. Deze themadag vindt woensdag 14 juni plaats vanaf 13.30 uur.

  Wille stond in het avondprogramma opgesteld, waarbij meer aandacht is voor beschouwing en toekomstprojectie op het thema. De organisatie van het O’Fest heeft nu Claudia Venhorst bereid gevonden om in haar plaats een lezing te geven.

  Fascinatie voor de dood

  Venhorst is religiewetenschapper met een fascinatie voor de dood. Zij is werkzaam bij het Centrum voor Thanatologie, van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is zij auteur, samen met Brenda Mathijssen, van het boek ‘Dood. Wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur’ dat in januari verscheen. Het boek werd positief ontvangen als een helder en compleet overzicht van alles wat de uitvaart in ons land zo typisch Nederlands maakt.

  Venhorst zal spreken over haar recent onderzoek waarbij zij vier graven op een openbare begraafplaats, vier op een islamitische en vier op een natuurbegraafplaats, volgde door de seizoenen heen en de culturele omgang eromheen vastlegde.

  Begraven, rouwen en gedenken

  Op het symposium spreken tal van kenners en autoriteiten op het gebied van begraven, rouwen en gedenken. Ontwerpers, kunstenaars, architecten en wetenschappers komen aan het woord, onder leiding van de dagvoorzitsters Laura Knoops en Leonie Brinks.

  Kaarten á €95 voor het volledige programma, inclusief buffet, zijn beschikbaar via info@ofest.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties