Nieuwe versie normen voor machines groenvoorziening

Recent hebben de ISO-normen de veiligheid van tractoren, landbouwwerktuigen en machines voor groenvoorziening en het openbaar beheer een update gekregen. Zo is het systeem nog meer toegesneden op de praktijk.

Elektronische snufjes
Tractoren en automatisch voortgedreven machines voor land- en bosbouw zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Vaak zitten er net zoveel elektronische snufjes in als in de gemiddelde moderne auto. Een aantal van deze eigenschappen is ontworpen om risico’s te verkleinen door onbedoelde bewegingen te voorkomen en fouten en andere mogelijke gevaren herkennen.

Iso-normenset
De normenset ISO 25119, Tractors and machinery for agriculture and forestry – Safety-related parts of control systems, is breed geaccepteerd in de landbouw en hun toeleveranciers. Hierin staan de algemene principes voor ontwerp en ontwikkeling op het gebied van veiligheid voor besturingssystemen van tractoren en automatisch voort gedreven machines voor land- en bosbouw. Het kan ook gebruikt worden voor mobiele voertuigen die door gemeentes worden gebruikt, zoals de veegmachines.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties