Tuin en Landschap Nieuws Universiteitsplein krijgt mobiele inrichting van LOLA

Universiteitsplein krijgt mobiele inrichting van LOLA

0

Het Hogekampplein op de Universiteit Twente krijgt een modulaire en verplaatsbare inrichting van trappen, bakken en blokken. Voor dit ontwerp hebben LOLA landscape architects en ingenieursbureau Waalpartners de handen ineen geslagen. Met de modules wordt een plein met hoogteverschillen, bomen, gazons en vijvers gemaakt.

Het Hogekampplein is een openbaar plein van 75 m bij 250 m. Het faculteitsgebouw de Hogekamp wordt omgevormd tot een wooncomplex voor studenten met 445 appartementen en een hotel met 7 kamers, congresfaciliteit en een restaurant. Dit was aanleiding om ook het plein aan te pakken.

Jaarlijks aanpassen

Het ontwerp van LOLA en Waalpartners bestaat uit modulaire pleinelementen van diverse afmetingen en eigenschappen: hoofdzakelijk trappen, bakken en blokken. Deze modules zijn verplaatsbaar en stapelbaar, met zitgelegenheden om te werken en te studeren. Met de modules is het mogelijk om hoogteverschillen op het Hogekampplein te benadrukken en te gebruiken. Met behulp van data van gebruikers kan de inrichting van het Hogekampplein jaarlijks aangepast worden. In 2018 wordt het plein heringericht.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar