NL Greenlabel en Building for Good brengen gezamenlijke greenpaper uit

  NL Greenlabel en Building for Good hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken. De twee bedrijven willen beiden de bebouwde omgeving groener en duurzamer maken.

  Als eerste wapenfeit van de samenwerking hebben de bedrijven gezamenlijk een ‘greenpaper’ uitgebracht. Deze heeft de titel ‘EHBB: Eerste Hulp Bij Bedrijventerreinen’. In het document wordt de visie van beide partijen op vergroening en verduurzaming van bedrijventerreinen uiteengezet.

  Geen wettelijke kaders

  De verwachting is dat het aantal bedrijventerrein in Nederland de komende tien jaar zal blijven groeien. De druk op de beschikbare
  grondposities heeft direct effect op de natuur. Immers, er zijn nog geen wettelijke kaders voor bedrijventerreinen waarin een norm is opgenomen voor de verhouding ‘grijs’ versus ‘groen’.

  In de greenpaper worden daarom argumenten aangedragen waarom het goed is om bedrijventerreinen groen en klimaatadaptief in te richten. Ook wordt gekeken wat de beste aanpak is om dit te doen. De greenpaper kan hier worden gedownload.

  NL Greenlabel en Building for Good gaan de komende periode een reeks aan greenpapers delen, die inzicht moeten geven in oplossingen om Nederland leefbaar en functioneel te houden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties