NL Greenlabel en Stichting Insert gaan samenwerken

Vanaf 2 oktober bundelen NL Greenlabel en Stichting Insert hun krachten. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is het partnerschap officieel. NL Greenlabel en Insert versterken elkaar op het vlak van duurzaamheid in de openbare ruimte en leefbare buitenruimte met een totaalpakket aan diensten.

Stichting Insert is anderhalf jaar geleden gestart met het doel om de markt te ondersteunen in de transitie van lineair naar circulair werken. Middels een platform worden bedrijven en overheden gestimuleerd om grondstoffen, (bouw)materialen, bomen en struiken op een zo hoogwaardig mogelijke manier te hergebruiken.

Krachten bundelen
Zowel NL Greenlabel als Stichting Insert zoekt naar mogelijkheden om de wereld een stukje beter, gezonder en duurzamer te maken. Met de samenwerking zetten beide partijen nieuwe stappen, om hierin verder te komen.

Peter Kreukniet van Stichting Insert (links) en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

„Door onze krachten te bundelen, kunnen hoveniers, groenbedrijven en boomkwekers nu nog beter ondersteund worden in hun circulaire ambities. Ook groen zoals bomen en grote struiken kunnen – mits goed voorbereid – een herbestemming krijgen als ze moeten wijken bij gebiedsontwikkelingen. Zonde om dat groen te versnipperen als ze ook elders een nieuwe standplaats kunnen krijgen,” aldus Peter Kreukniet van Stichting Insert

Kleine hoveniers
NL Greenlabel gaat als onderdeel van de samenwerking de Insert marktplaats op haar website gebruiken, waar kleine hoveniers (tot 5 Fte) zich bij kunnen aansluiten. NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra: „Zo helpen we ook hen in hun circulaire ambities die ze als individu wat minder gemakkelijk kunnen waarmaken. Daarnaast versterken we elkaars kennis, wat mogelijkheden biedt om ook op dat vlak steeds te blijven ontwikkelen. NL Greenlabel doet dit vanuit haar kennis over gebiedsontwikkeling en groen, Insert op het gebied van circulaire mogelijkheden.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties