Tuin en Landschap Beurzen NL Greenlabel Lezingenzaal op Dag van de Openbare Ruimte

NL Greenlabel Lezingenzaal op Dag van de Openbare Ruimte

0

Op de Dag van de Openbare Ruimte op 27 en 28 september is dit jaar een aparte NL Greenlabel Lezingenzaal. In Juliana 6 vinden diverse lezingen plaats op gebied van duurzaamheid.

Ontwikkelingen op bamboegebied

In zijn presentatie gaat Dr. Ir. Pablo van der Lugt van MOSO in op de laatste ontwikkelingen op bamboegebied, inclusief de nieuwste bamboeproducten geschikt voor buitengebruik in de vorm van vlonderplanken, geveldelen, schuttingen en buitenmeubilair.

Daarnaast komt het duurzaamheidsaspect (CO2, LCA, BREEAM, FSC, C2C) van bamboe uitgebreid aan bod, waaruit blijkt dat bamboe een uitstekend alternatief is voor vele andere materialen in de buitenruimte.

Duurzame gebiedsontwikkeling

Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel laat aan de hand van voorbeeldprojecten zien dat je al vanaf het prilste begin tot zelfs na de aanlegfase grote invloed kan hebben op zaken zoals klimaatverandering, gezondheid, sociale cohesie en economie.

Integrale gebiedsontwikkeling met oog voor klimaat, gezondheid en  biodiversiteit is de nieuwe norm. De basis daarvan is groen. Ook is het mogelijk om een ontwerp of een gebied te voorzien van een nulmeting waarin relatief eenvoudig, door onafhankelijke toetsing, het duurzaamheidspotentieel te bepalen is.

Regelink Ecologie & Landschap en Biomygreen

Dit keer een lezing in samenwerking met partners Regelink Ecologie & Landschap en Biomygreen. Want wist u dat bomen met gunstig bodemleven twee tot drie keer zoveel CO2 opnemen als bomen en planten met weinig bodemleven? Of dat bomen en struiken met bodemleven twee tot drie keer zoveel water uit de bodem opnemen?

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de meerwaarde van het bodemleven in het stedelijk milieu. Dr. Ir. Jacqueline Baar laat deze lezing zien hoe al in de ontwerpfase aandacht besteed kan worden aan gunstig bodemleven, en hoe de toepassing daarvan tot economische meerwaarde leidt.

Bijdragen aan een gezonde stad

In deze lezing neemt Jos Schild bezoekers mee in het onderzoek dat hij met enkele studenten heeft gedaan naar de achtergronden van de ontwikkeling van gezonde gebieden, de factoren die onze gezondheid beïnvloeden en de vijf hoofdthema’s die in iedere stad op de agenda moeten staan om positief bij te dragen aan de gezondheid van de mens in de stad.

Op basis van het onderzoek is met NL Greenlabel een concept ontwikkeld voor gezonde woonwijken.

Zes nieuwe groenomgevingen van morgen

Boomkwekerij M. van den Oever schetst een ontwikkeling dat bij steeds meer groenprojecten, naast een groenaannemer en gemeente, andere stakeholders zijn betrokkenen, zoals een (buurt)vereniging, school of een seniorenclub.

Om op maat in te spelen op deze veranderende maatschappij heeft de boomkwekerij zes maatschappelijk relevante Greenlife Omgevingen ontwikkeld: levend groen, recreatief groen, gastvrij groen, helend groen, productief groen en infra groen.

Tijdens deze lezing zal Marwin Dekkers op een interactieve manier ingaan op deze omgevingen en hoe het bedrijf hier op een praktische manier invulling aan wil geven.

Reageer op dit artikel

avatar