NL Terreinlabel en NL Gebiedslabel op Milieulijst

  Het NL Terreinlabel en NL Gebiedslabel staan vanaf dit jaar beiden op de Milieulijst. Op deze lijst staan duurzame innovatieve bedrijfsmiddelen waarin ondernemers voordelig kunnen investeren.

  Met de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) ontvangen ondernemers belastingvoordeel.

  Het NL Gebiedslabel en NL Terreinlabel zijn opgenomen onder de codes ‘F5100 voorzieningen voor het versterken van de biodiversiteit’ en ‘F5105 natuurvriendelijke voorzieningen in de bebouwde kom’. Bij deze codes geldt dat investeringen voor de versterking van de gebiedseigen biodiversiteit in aanmerking komen.

  Voorwaarde

  Voorwaarde is dat een ecologisch bureau de gebiedseigen biodiversiteitsfactoren vaststelt of dat de maatregelen volgen uit een scan van het NL Gebiedslabel, NL Terreinlabel of BREEAM-NL Gebied van Dutch Green Building Council (DGBC).

  Nl Greenlabel heeft samen met DGBC de intentie uitgesproken om in 2030 twee keer zo veel groene, biodiverse vierkante meters in de gebouwde omgeving gerealiseerd te hebben.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties