Nog drie weken festivaltuinen inleveren

Tot 1 november kunnen nog ontwerpen voor het tuinenfestival van Appeltern worden ingeleverd. Het thema voor 2015 is ‘Een tuin voor Vincent’.

In 2015 is het 125 jaar geleden dat de Nederlandse schilder Vincent van Gogh is overleden. Het tuinenfestival Appeltern roept daarom tuin- en landschapsontwerpers en kunstenaars op een bijzondere tuin te bedenken voor Vincent. Die kan geïnspireerd zijn op het werk van de schilder, maar even goed bedoeld zijn voor de mens Vincent, die zo van tuinen hield.

Voorwaarden
Voor 1 november moeten de ontwerpen binnen zijn op het secretariaat van Appelten. Daar is ook meer informatie over de voorwaarden verkrijgbaar. Alle contact loopt via Marleen van Beuningen, m.vanbeuningen@appeltern.nl, of telefoon (0487) 57 92 03.

Van Gogh Europe
In totaal zullen uit de inzendingen tien ontwerpen worden uitgekozen met de vraag aan de makers om deze verder uit te werken tot een volwaardige festivaltuin. Het tuinenfestival is opgenomen in het culturele programma van Van Gogh Europe, een internationale stichting die is opgericht om de schilder in zijn 125e sterfjaar te gedenken.