De Boomkwekerij Nieuws Nog een Franse vollegrondsrobot op de markt

  Nog een Franse vollegrondsrobot op de markt

  0

  De robots van Naïo zijn nog maar net op de Nederlandse markt, of er komt nog een Franse robot aan. Van een andere fabrikant die voorheen samenwerkte met Naïo.

  Het gaat om de Anatis, een elektrische 4WD- robot van de fabrikant Carré die autonoom kan werken op basis van gps en cameratechnologie. Pool Agri Import & Export uit Vroomshoop is importeur van de Anatis.

  De Anatis is oorspronkelijk ontwikkeld door Carré en Naïo gezamenlijk: Carré deed de machinebouw, Naïo de robotica en IT. Daarna gingen de Franse fabrikanten vanwege verschillende visies uit elkaar, aldus Gwendoline Legrand van Naïo. „Ieder ging verder met zijn eigen project: wij met de Dino, zij met de Anatis.”

  De Anatis is volgens de importeur geschikt voor rijafstanden vanaf 20 cm en beddenteelt van 1,25 tot 2 m. De spoorbreedte is verstelbaar van 1,45 tot 2,05 m. Pool Agri Import & Export gaat deze Franse robot dit jaar demonstreren in Nederland. Data en locaties zijn nog niet bekend.

  Bekijk hier de Anatis in actie:

  Foto en film: Carré

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar