Nominatie Almeerse basisschool voor European Green Cities Award

  Basisschool De Verwondering uit Almere is genomineerd voor de European Green Cities Award 2021. Het project is door Nederland ingezonden wegens de groene aspecten in en rond de school. De basisschool bevindt zich middenin een bebouwde omgeving en is met name opgebouwd uit natuurlijke materialen.

  De Verwondering is gebouwd volgens ‘biofilische architectuur’. De natuurlijke materialen van het gebouw hebben een positieve invloed op het milieu en de stedelijke omgeving. De school heeft veertien klaslokalen, waarvan één groen buitenlokaal op het dak. Bovendien zijn de vele levende planten in het interieur een belangrijk onderdeel van de architectuur. Deze diverse groene elementen zorgen volgens de architect voor een stimulerende leeromgeving voor de leerlingen.

  Europese competitie

  In totaal concurreert basisschool De Verwondering met twaalf andere Europese landen. De komende periode beoordeelt een internationale jury alle inzendingen. De winnaar wordt in het najaar in Brussel bekend gemaakt.

  Basisschool De Verwondering genomineerd voor European Green Cities Award
  Basisschool De Verwondering is genomineerd voor de European Green Cities Award 2021 door de groene aspecten rondom de school. Foto: De Groene Stad

  Green Cities Europe

  Deze prijs is een initiatief van Green Cities Europe. Dit is een platform dat zich inzet voor vergroening van de openbare ruimte door het aanbieden van innovatieve ideeën, technische expertise en informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De activiteiten van Green Cities Europe zijn met name gericht op de thema’s klimaat, gezondheid, biodiversiteit, economie en sociale cohesie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties