Nominaties Duurzaamste hovenier van Nederland bekend

De genomineerden voor de verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland zijn bekend. Er worden deze editie twee winnaars gekozen; een in de categorie Particuliere tuin en een in de categorie Openbaar groen. In totaal zijn vijf bedrijven genomineerd.

Particuliere tuin

In de categorie Particuliere tuin zijn de volgende bedrijven genomineerd:

Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet
Hooft Hoveniers uit Glimmen
Paardekooper Tuinen uit Renkum

Openbaar groen

In de categorie Openbaar groen zijn de volgende bedrijven genomineerd:

Smaak voor Groen uit Den Haag
W. Ketelaars Groenvoorzieningen uit Moergestel

Jurering

Vanwege de coronapandemie en de lockdown verlopen de jurering en de prijsuitreiking anders dan andere jaren. Afhankelijk van het verloop van de pandemie kijkt de jury op welk moment de genomineerde bedrijven kunnen worden bezocht. De voorkeur heeft een fysiek bedrijfsbezoek in de eerste helft van dit jaar. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan wordt gekeken naar een online audit via Teams of Zoom.

Prijsuitreiking

Ook de prijsuitreiking is afhankelijk van de omstandigheden op dat moment. Andere jaren werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een vakbeurs. Mocht dit niet kunnen vanwege het coronavirus, dan wordt gezocht naar een andere vorm om de winnaars bekend te maken.

De verkiezing van de Duurzaamste hovenier van Nederland is een initiatief van Tuin en Landschap in samenwerking met Innogreen. In de jury zitten vertegenwoordigers van diverse organisaties waaronder NL Greenlabel, Tuinkeur en DeDuurzameTuin.nl. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal deelnemers aan de jurybezoeken deze editie ingeperkt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties