Nominaties Interieurbeplanting van het Jaar 2016 bekend

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle, Koninklijke Auping in Deventer, Restaurant Fortuyn in Haarlem of de bibliotheek in Schiedam horen op 21 januari of zij de eerste winnaar worden van de competitie Interieurbeplanting van het Jaar.

Na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury deze vier inzendingen genomineerd als kanshebbers: Isala Ziekenhuis in Zwolle, door Van der Tol, Koninklijke Auping in Deventer door Rent a Plant, Restaurant Fortuyn in Haarlem door Ambius en Bibliotheek in Schiedam door Zuidkoop.

Volgens de vakjury zijn deze vier projecten inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Beplanting
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling.

Uit deze vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2016. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 21 januari 2016. De vier genomineerde projecten worden dan ook toegelicht.

Koninklijke Auping in Deventer. (Rent a Plant)

Restaurant Fortuyn in Haarlem. (Ambius)

De bibliotheek in Schiedam. (Zuidkoop)

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle. (Van der Tol)