Nominaties VHG Groenprofessional van het jaar zijn bekend

De genomineerden voor de VHG-prijs Groenprofessional van het jaar 2020 zijn bekend. Ondanks de onzekerheden en maatregelen als gevolg van de coronacrisis gaat de nationale competitie gewoon door.

Maar liefst elf inzendingen dingen in twee categorieën mee naar een titel Groenprofessional van het Jaar. Het gaat om de categorie Tuin en de categorie Het Levende Gebouw Binnen.

Tuin

De beoordeling van de inzendingen voor de competitie Tuin is voltooid. De jury kiest de uiteindelijke categoriewinnaar uit de volgende zeven inzendingen:

-Keurige klassieke L-vormige tuin door GroenXpert
-Grenzeloze watertuin door De Groot Hoveniers
-Moderne landgoedtuin door Hoveniersbedrijf Harry Esselink
-Landelijke zwemvijvertuin door Koninklijke Ginkel Groep
-Optimistische compacte gezinstuin door Lindenbosch Tuinarchitectuur
-Eclectische prairietuin door Hoveniersbedrijf De Langstraat
-‘Bomen zijn de baas’-villatuin door Fons Linders Tuinmeesters

Levende Gebouw binnen

In de categorie Het Levende Gebouw binnen heeft de vakjury vier projecten bezocht die meedingen naar de landelijke prijs: 

-Essentieel kantoorgroen door Interieurbeplanting De Klerk
-‘Voelbaar goed’ binnengroen door Zuidkoop
-‘Flowerizing people’-belevingscentrum door Green Fortune en Donker Interieur
-Majestueuze landschappelijke groenwand door Koninklijke Ginkel Groep

Nieuwe opzet

In de nieuwe opzet van de VHG-competite zijn er in totaal zeven categorieën, die aansluiten bij de domeinenstructuur van Branchevereniging VHG. Het gaat om Het Levende Gebouw binnen (interieurbeplanting), Tuin, Boomproject, Particuliere natuurlijke zwembad en Particuliere zwemvijver. Voor de drie laatste categorieën waren er door de  coronacrisis onvoldoende inzendingen om een competitie te organiseren.

Vanwege de coronamaatregelen gaat de viering van het 100-jarig bestaan van de VHG niet door. Daarmee vervalt dit jaar ook de feestelijke bekendmaking van de Groenprofessionals van het Jaar. De prijsuitreiking en de presentatie van de showcases vinden nu in 2021 plaats.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties