Noord-Brabant sluit zich aan bij Operatie Steenbreek

De provincie Noord-Brabant sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Daarmee is Brabant na Overijssel de tweede provincie die mee doet aan deze landelijke campagne van gemeenten en waterschappen.

Doel is om te zorgen voor meer groen in de privé-omgeving, en om alle kansen en mogelijkheden te benutten voor het vergroenen van de openbare ruimte. Stichting Steenbreek en de provincie willen daarmee zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Elke vierkante meter

Gedeputeerde Rik Grashoff (Natuur, Water en Milieu): „Samen maken we Brabant groen en klimaatbestendig. Het klimaat verandert en dat merken we ook in Brabant: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen zorgt ervoor dat het water beter in de bodem kan zakken. Het groen tempert de temperatuur in de stad en vangt fijnstof af. Insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vinden weer een leefgebied. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.”

120 gemeenten actief

De campagne Operatie Steenbreek is een groot succes. In Nederland zijn al zo’n 120 gemeenten, waarvan 16 in Brabant, actief om samen met inwoners de leefomgeving te vergroenen. Die directe betrokkenheid van mensen is ook de kracht van de campagne.

Voor de provincie Brabant is dit alles reden om zich aan te sluiten. Naast de provincie zijn de Brabantse gemeenten Bernheze, Boekel, Boxtel, Eindhoven, Heeze-Leende, Laarbeek, Landerd, Meierijstad, Moerdijk, Oss, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven en waterschap Aa en Maas aangesloten bij Stichting Steenbreek.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties