Nordwin College wint Impactprijs met ‘Tuinen verbinden’

De Impactprijs Groen Onderwijs voor het vmbo is gewonnen door ‘Tuinen verbinden’. De winnende projecten werden bekend gemaakt door Egbert Roozen, samen met astronaut André Kuipers.

Er waren vier prijzen te verdelen, voor vmbo, mbo, hbo en universitair onderwijs. De professionele jury, bestaande uit Martin Scholten (WUR), Egbert Roozen (VHG) en Jorrit Kiewik (directeur van het Slow Food Youth Network Global), kozen in elke categorie één winnaar.

Alle winnende projecten ontvingen €2.500 uit handen van Egbert Roozen en André Kuipers. (Foto: Groenpact)

Bij het vmbo ging de prijs naar het Nordwin College Buitenpost met ‘Tuinen verbinden’.
Voor de biodiversiteit moeten er meer tuinen komen en minder bestrating. Met het project Tuinen verbinden zijn diverse initiatieven ontplooid, waar tuinaanleg wordt verbonden met het Friese Landschap. De vmbo-leerlingen van Nordwin College Buitenpost voerden diverse projectonderdelen uit en droegen hiermee bij aan de bewustwording van het dorp.

In de categorieën wonnen met name voedsel gerelateerde projecten: ‘Nieuwkomers in de keuken’ van Clusius College Alkmaar voor mbo, Hogeschool Van Hall Larenstein met ‘Koeien en Kruiden’ voor hbo, en TU Eindhoven & HAS Hogeschool met ‘Foodroots’ voor universitair niveau.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties