Norm voor beschermende kleding tegen tekenbeten gepubliceerd

Bescherming tegen tekenbeten is belangrijk voor iedereen die regelmatig in het groen werkt. Op initiatief van belanghebbenden in de markt is er een norm ontwikkeld waarin de eisen zijn vastgelegd waaraan deze kleding moet voldoen. Deze norm NEN 8333 is nu gepubliceerd.

De norm NEN 8333 omschrijft de kwaliteitseisen voor deze kleding en hoe deze gebruikt en onderhouden moet worden. De eisen die zijn vastgelegd in NEN 8333 zijn met name relevant voor fabrikanten en leveranciers van de kleding. Voor werkgevers en werknemers is duidelijk dat kleding die aan de norm voldoet veilig en effectief is. Daarbij is het belangrijk dat de kleding op de juiste manier wordt onderhouden door gebruikers.

Informatie voor gebruikers
Beschermende kleding tegen tekenbeten is een goed beschermingsmiddel, maar moet onderdeel zijn van een pakket maatregelen, zoals ook het controleren van het lichaam op teken. Op de site van Normenorganisatie NEN staat informatie over kleding en een overzicht van veel gestelde vragen in relatie tot bescherming tegen tekenbeten.

Doorontwikkeling
Op basis van NEN 8333 wordt een Europese norm ontwikkeld binnen de technische commissie voor beschermende kleding. Het streven is om een geharmoniseerde norm te maken die overeenstemming aantoont met de Europese wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit project is inmiddels goedgekeurd en start in april 2018.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties