Tuin en Landschap nieuws Norminstituut Bomen doneert €2000 aan OOGSt-fonds

Norminstituut Bomen doneert €2000 aan OOGSt-fonds

1

Tijdens de landelijke gebruikersdag die plaatsvond op 21 maart overhandigde Marc Meijer, directeur van Norminstituut Bomen, namens gastgemeente Arnhem €2000 aan Leendert Koudstaal als vertegenwoordiger van het OOGSt-fonds.

Meijer: „We willen er een gewoonte van maken om ieder jaar bij de ledendag een bedrag over te maken naar een goed doel, naar keuze van de gastgemeente. Arnhem koos voor het OOGSt-fonds, een mooi toepasselijk doel.”

Vlnr Leendert Koudstaal van het OOGSt-fonds, Marc Meijer van Norminstituut Bomen en Codi Duyster van de gemeente Arnhem.

Naast deze eenmalige bijdrage is het Norminstituut ook in gesprek met het OOGSt-fonds om een structurele bijdrage te leveren aan het fonds, namens de licentiehouders. Op die manier zouden de bij het Norminstituut aangesloten gemeenten automatisch hun bijdrage kunnen leveren aan onderzoek naar groen in de stad.

Ledendag
De ledendag is een jaarlijks terugkerend evenement van het Norminstituut; de licentiehouders komen bijeen voor kennisuitwisseling. De bijeenkomst werd ditmaal gehouden in Musis Sacrum in Arnhem en kende een programma van sprekers uit wetenschap en praktijk.

Zo’n 250 leden werden toegesproken door onder meer Prof. dr. Gert-Jan Hospers, Bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit (over bomen in een snel veranderende wereld); Wouter Baack Technisch Beheeradviseur Groen bij de Gemeente Almere (over databeheer) en Peter Derksen, Directeur Boomfeestdag (met een impressie van de Boomfeestdag).

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Martin Tijdgat Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Martin Tijdgat
Gast
Martin Tijdgat

Ook de kleine Gemeente Wijdemeren in ‘t Gooi stort binnenkort haar bijdrage in het OOGSt-fonds. Naast eigen beleid richting vergroten diversiteit toegepaste bomen, meewerken aan onderzoek eenbladige treusessen en opbouw collectie iepen vinden we nationaal onderzoek naar bomen zeer belangrijk