Tuin en Landschap nieuws NOW-regeling ook voor omzetverlies door PFAS en stikstof

NOW-regeling ook voor omzetverlies door PFAS en stikstof

0

De Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) geldt niet alleen voor omzetschade door corona, maar ook voor andere oorzaken waardoor omzetverlies kan optreden zoals PFAS en stikstof. Dat heeft staatssecretaris Van Veldhoven van IenW afgesproken met minister Koolmees van SZW, meldt MKB-Nederland.

De NOW is in de plaats gekomen van de regeling Werktijdverkorting, die is ingetrokken. Voorwaarde voor de NOW is dat de werkgever het loon doorbetaalt.

WW-rechten

Voordeel voor werknemers is dat hun WW-rechten niet worden gebruikt. Voordeel voor de werkgever is daardoor dat ook voor werknemers die nog geen WW-rechten hadden opgebouwd ook een vergoeding wordt gegeven.

De NOW is een verruiming van de regeling Werktijdverkorting. De NOW vergoedt 90% van de loonsom voor een periode van drie maanden en ook oproepkrachten en arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd vallen onder de regeling.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar