Tuin en Landschap nieuws NVTL benoemt Adriaan Geuze tot buitengewoon lid

NVTL benoemt Adriaan Geuze tot buitengewoon lid

0

De NVTL heeft landschapsarchitect Adriaan Geuze van West 8 benoemt tot buitengewoon lid van de vereniging. Daarmee is Geuze de zevende vakgenoot die deze eer te beurt is gevallen.

Op het nieuwe kantoor van West 8 aan de Fenixloods in Rotterdam heeft het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) op donderdag 5 maart oprichter Adriaan Geuze tot buitengewoon erelid benoemd.

NVTL heeft donderdag 5 maart Adriaan Geuze tot buitengewoon erelid benoemd. (Foto: Thijs ter Hart)

’Bijzonder verdienstelijk’
Deze eretitel kan het bestuur verlenen aan leden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van het vakgebied. Pieter Buys, Carl van Empelen, Hans Groeneveld, Meto Vroom, Dirk Sijmons en Johan Vlug gingen Geuze hierin voor.

Adriaan Geuze heeft in 1987 West 8 opgericht. Inmiddels werken er 70 mensen bij het bureau dat kantoren heeft in Rotterdam, New York en België. Bekende projecten van West 8 zijn Governors Island in New York, het stadspark Madrid Rio en het Máximapark in Leidsche Rijn.

Madrid Rio West 8
Stadspark Madrid Rio is door West 8 ontworpen. (Foto: Ralph Mens)
Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar