NVTL organiseert debat over herontwerp groen erfgoed

Samen met het Atelier Rijksbouwmeester organiseert de NVTL op 9 mei een debat over het herontwerpen van groen erfgoed. Dit debat is een voorzet van het themanummer dat Tuin en Landschap over dit onderwerp maakt en dat in het najaar verschijnt.

Het afgelopen jaar is het definitief ontwerp voor de renovatie van Park Huis Doorn afgerond. Daarnaast is er een ontwerpcompetitie georganiseerd voor een brug en twee folly’s die in het historische park komen te staan. Ook de stadstuin van het Johan de Witthuis in Den Haag heeft een transformatie ondergaan. Ingrepen in historisch groen geven vaak aanleiding tot een discussie.

Noodzaak tot behoud én vernieuwing
Om de discussie een platform te geven, organiseert de Rijksbouwmeester Floris Alkemade in samenwerking met de NVTL (Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur) een middag met pitches en debat. De ontwerpen voor Park Huis Doorn en de tuin van het Johan de Witthuis worden dan gepresenteerd. Daarnaast zullen de aanwezigen worden uitgenodigd tot een vakdiscussie over de relatie tussen ontwerp en erfgoed en de noodzaak tot behoud én vernieuwing. Als afsluiting wordt de vernieuwde tuin van het Johan de Witthuis bezocht.

Vijftig projecten ingestuurd
Dit debat is een opmaat naar het themanummer dat Tuin en Landschap samen met de NVTL maakt over het herontwerpen van groen erfgoed. Naar aanleiding van de oproep van de NVTL zijn er vijftig projecten ingestuurd van dertig ontwerpers. Binnenkort selecteert een vakjury daaruit de projecten die in het themanummer uitgebreid zullen worden belicht.

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties