Omzet hoveniers stijgt eerste kwartaal met 13 procent

De omzet in de hoveniersbranche is in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim 13% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor VHG.

VHG-leden boekten 8,9% meer omzet in het eerste kwartaal van 2019 dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van VHG-leden stijgt daarmee 3,5 jaar op rij. De hoveniers boekten de hoogste omzetgroei (14,5%) in 5 jaar tijd.

Boomspecialisten

Voor alle vier de VHG-vakgroepen nam de omzet toe in het eerste kwartaal van 2019. Boomspecialisten boekten 23,5% meer omzet. Voor de vakgroep hoveniers nam de omzet met 14,5% toe, de hoogste omzetgroei in vijf jaar tijd. Dit is het vierde kwartaal op rij waarin de omzet van de VHG-hoveniers met minimaal 10% stijgt. Bij interieurbeplanters (12,6%) en groenvoorzieners (2,6%) stijgt de omzet al drie jaar onafgebroken.

Tekort aan arbeidskrachten

Bijna de helft van de ondernemers in de groene sector ervaart een tekort aan arbeidskrachten. Ondanks het krappe aanbod van arbeidskrachten zijn de verwachtingen voor het economisch klimaat, de omzet, verkoopprijzen en personeelssterkte voor het tweede kwartaal van 2019 positief.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties