Onkruidbestrijdingsmiddel op basis van glyfosaat

Het Ctgb heeft een toelating verleend voor Shyfo. Dit is een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof glyfosaat.

Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel, doodspuitmiddel en middel voor de behandeling van stobben van afgezaagde bomen en struiken. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. De toelating is tot stand gekomen via de procedure van de wederzijdse erkenning.

Mieren
Ook is een toelating verleend voor Mirazyl Gran op basis van de werkzame stof lambda-cyhalothrin. Het middel is toegelaten ter bestrijding van mieren, met uitzondering van tropische mierensoorten.

De toepassing is voor zowel binnenshuis op plekken die niet nat worden gereinigd, als buitenshuis in gaten en kieren van nesten van betegelde paden en overdekte pleinen en terrassen. Het betreft een middel voor professioneel en niet-professioneel gebruik.

Openbaar groen
Ten slotte is, na herregistratie, een toelating verleend voor Turex spuitpoeder op basis van de werkzame stof Bacillus thuringiensis subsp. aizawai. Het middel wordt toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in onder andere openbaar groen en bosbouw. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.