Online registreren voertuigen kan nog tot en met 31 december

  Online registreren van een trekker, motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) of getrokken materieel kan nog tot en met 31 december. Daarna moet het voertuig voor een keuring naar één van de RDW-keuringslocaties. RDW roept eigenaren op om daarom het voertuig nog voor het einde van het jaar te registreren.

  Door nog dit jaar te registreren, bespaart de eigenaar kosten en tijd. Conversiemanager RDW Rob van Dokkumburg: „Registreer nog voor 31 december je voertuig, stel het niet uit. De online registratie kost nu maar €18, maar als je pas in 2022 gaat registreren dan kan dat niet meer online en moet je bovendien met je voertuig naar één van onze keuringslocaties voor een keuring. Dat kost minimaal €140. Dat is toch zonde van je tijd en geld?”

  Keuzehulp

  Ook als het voertuig niet op de weg komt, is nu registreren handig voor als je het voertuig bijvoorbeeld wilt verkopen. Van Dokkumburg: „Als je twijfelt of je je voertuig moet registreren, gebruik dan de keuzehulp op onze website .” Door het beantwoorden van de vragen in de keuzehulp wordt duidelijk of een voertuig onder de registratieplicht valt.

  Deze keuzehulp is vooral handig voor de categorie rijdende werktuigen. Onder die categorie vallen namelijk veel verschillende voertuigen. Van Dokkumburg: „Je hebt het dan bijvoorbeeld over voertuigen die worden gebruikt in de bouw, infra, logistiek, groenvoorziening, recreatie, land- en tuinbouw. Graafmachines, minishovels, heftrucks, zitmaaiers breder dan 130 cm en golfkarretjes met laadbak zijn maar een paar voorbeelden van voertuigen uit deze categorie.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties