Ontbreken van tuin reden om te verhuizen uit grote stad

Jonge gezinnen verruilen de stad steeds vaker voor een kleinere woonplaats. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Een van de voornaamste redenen om te verhuizen is het ontbreken van een tuin.

Uit het onderzoek WoON2018 van BZK en CBS blijkt dat gezinnen in de grote steden die geen tuin hebben, vaker willen verhuizen dan gezinnen met een tuin. Van de gezinnen in de grote steden die een tuin hebben, gaf 12% in het onderzoek aan binnen twee jaar te willen verhuizen, zonder tuin was dat 29%.

Meeste vertrekken uit Amsterdam

De meeste jonge gezinnen vertrokken uit Amsterdam. In 2018 verhuisde 12% van de gezinnen met kinderen jonger dan vier jaar uit Amsterdam naar een andere gemeente. Ook uit de andere drie grote steden vertrokken wederom meer jonge gezinnen dan uit kleinere gemeenten.

Amsterdamse gezinnen hebben minder vaak een tuin dan gezinnen in andere gemeenten. Van de gezinnen in Amsterdam heeft 46% een tuin. Het verschil met Utrecht is groot: 84% van de Utrechtse gezinnen heeft een tuin. Wat dit betreft lijkt Utrecht meer op de overige gemeenten dan op de andere grote steden. Rotterdam en Den Haag liggen wat betreft gezinnen met een tuin tussen Amsterdam en Utrecht in.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties