Ontspanning na Inspanning wint Gouden Potlood

De festivaltuin ‘Ontspanning na Inspanning’ van Fhreja Deckers en Francis Vos heeft Het Gouden Potlood gewonnen. In alledrie de categorieën werd de tuin tot winnaar van het Appeltern-tuinenfestival uitverkoren.

Zaterdag 12 oktober organiseerden de ontwerpers van de festivaltuinen een bijeenkomst waarop Het Gouden Potlood voor de beste tuin werd uitgereikt. Alle aanwezigen mochten stemmen op hun favoriete tuin. Volgens hen heeft de tuin van Fhreja Deckers en Francis Vos zowel het beste ontwerp, is hij het meest inspirerend en blinkt hij ook uit in hergebruik.

Actief en lui
Ontspanning na Inspanning gaat over de positieve invloed van groen op de gezondheid van mensen. Dat kan op twee manieren: sommige mensen willen vooral actief zijn in de tuin, anderen zijn vooral gebaat bij het ontspannen in de luie stoel.

De tuin bestaat daarom uit twee delen. Het actieve deel heeft een rechte strakke lijnvoering en de gebruikte planten zijn hoofdzakelijk rood, geel en oranje. In het deel ‘Ontspanning’ zijn golvende zachte lijnen gebruikt, de kleuren blauw, groen en wit voeren hier de boventoon.

Thema ‘De Uitdaging’
Deckers en Vos hebben de festivaltuin ‘Het Spoor Bijster’ uit 2011 als basis genomen, daaruit hebben zij zo veel mogelijk materialen hergebruikt. Het thema van dit jaar was ‘De Uitdaging’: elke deelnemer werd uitgedaagd om een tuin uit een eerdere editie opnieuw in te richten. Tot eind november zijn de festivaltuinen nog te zien in de Tuinen van Appeltern.

Fhreja Deckers wint Het Gouden Potlood