Tuin en Landschap Tips Ontwerpacademie hervat Podium Boskoop

Ontwerpacademie hervat Podium Boskoop

0

Op maandag 7 september start de Ontwerpacademie met een nieuwe reeks lezingen onder de naam Podium Boskoop. Tuinontwerper en bedrijfskundige Pieter de Koning deelt die avond zijn inzichten over ondernemen in het groen.

Tuinontwerper Pieter de Koning

Pieter de Koning studeerde geschiedenis en bedrijfskunde, is sinds 1993 zelfstandig tuinontwerper en hovenier en rondde in 2019 een coachopleiding af. „Nu ik mijn sterke kanten beter weet te benutten en taken die mij minder goed liggen, uitbesteed, haal ik meer voldoening uit mijn werk. Het is in feite mijn kernboodschap: Ken jezelf. Wat kun je, wat is je doel en wat past bij jou? Werken met je hoofd, hart en handen. Als dat klopt maak je een gezonde start met bijvoorbeeld je eigen ontwerpbureau of als hovenier. Juist nu de aandacht voor de groensector, biodiversiteit en duurzaamheid groeit.’’

Op kleine schaal
Begin dit jaar startte de Ontwerpacademie met een eerste reeks lezingen van Podium Boskoop, maar moest die opschorten vanwege de coronacrisis. De huidige versoepelde maatregelen stelt de academie in staat de lezingen weer op kleine schaal te organiseren op de leslocatie van de OntwerpAcademie in Hazerswoude-Dorp.

De Koning is daar blij mee: „Juist de interactie met het publiek vind ik belangrijk, zo kan ik mijn verhaal afstemmen op hun vragen. Het wordt dan ook geen powerpoint-presentatie, wel een avond met vraag en antwoord, een handvol adviezen én de nodige relativering.’’

De lezing vindt plaats om 19.30 uur aan de Belgiëlaan 1A5 in Hazerswoude-Dorp. Toegang kost 10 euro. Aanmelden kan via onderwijs@ontwerpacademie.nl.

 

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar