Opening Tulp Festival geannuleerd, festival gaat door

Stichting Tulp Festival en Hermitage Amsterdam hebben besloten de officiële opening op 31 maart te annuleren. Het festival zelf gaat vooralsnog gewoon door.

Het museum en ook de binnentuin zijn gesloten vanwege de overheidsmaatregelen inzake de coronacrisis. De expositie ‘5 eeuwen tulpen in 100 soorten’ in de binnentuin van de Hermitage, zal mogelijk verplaatst worden naar een andere locatie. Dat is mede afhankelijk van eventuele verdere overheidsmaatregelen die het Tulp Festival wellicht ook raken.

Straatbeeld opfleuren

Op dit moment gaat de organisatie er nog van uit dat de tulpen – in de kuipen en de schalen – op tientallen locaties in Amsterdam gedurende de maand april het straatbeeld zullen opfleuren.

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een particulier initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en deelnemende stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties