Opleiding Hovenier Historisch Groen dit jaar van start

De nieuwe opleiding Hovenier Historisch Groen start dit jaar met twee modules. De module ’Stinzenplanten’ staat in februari en april op het programma en de module ’Introductie en organisatie historisch groen’ in het najaar.

Dekema State - Jelsum
Dekema State in Jelsum

De opleiding Hovenier Historisch Groen is opgebouwd uit acht modules, verspreid over de komende drie jaar. Elke module wordt afgesloten met een deelcertificaat. Het is ook mogelijk om aparte modules te volgen. Tijdens de opleiding leer je om historische groenstructuren te herkennen. Daarnaast krijg je les in oude plant- en boomsoorten, materialen, tuinarchitectuur, landschapsstijlen en de geschiedenis van het hoveniersvak. Hiermee kun je als hovenier beter de plannen voor onderhoud en restauratie van historisch groen in de praktijk uitvoeren.

Lessen op locatie

De lessen worden zo veel mogelijk op locatie gegeven in het historische groen. Zo vindt de eerste lesdag in februari van de module Stinzenplanten plaats op Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht en de tweede lesdag in april op de Dekema State in Jelsum. De module Introductie en organisatie historisch groen bestaat uit zes lesdagen, elk op een andere historische locatie.

De nieuwe opleiding is ontwikkeld door Ruurd en Geyke van Donkelaar samen met het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) en de Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed (SKGE). Die laatste vertegenwoordigt het Gilde van Tuinbazen en de Vereniging van Erfgoedhoveniers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties