Opnieuw veel schade aan bomen, met name rond Amsterdam

Voor de tweede keer deze week trok heftig noodweer over Nederland. Woensdagavond werden met name Amsterdam en omgeving flink getroffen, met opnieuw veel omgewaaide bomen tot gevolg.

Hoewel het noodweer van woensdag op donderdag aanvankelijk mee leek te vallen, kondigde het KNMI rond middernacht toch code oranje af voor heel Nederland, behalve Zeeland (code geel).

De brandweer van Amsterdam moest zo’n 150 keer uitrukken voor meldingen van stormschade en wateroverlast. Volgens schattingen zijn tientallen, misschien zelfs meer dan honderd bomen omgewaaid. Veelal gaat het om oudere, dus forse exemplaren.

In Vinkeveen was sprake van een windhoos en ook daar legden tientallen bomen het loodje. Ook ’t Veld in Hollandse Kroon werd door een windhoos getroffen. Volgens waarnemingen hebben zich de afgelopen dagen op acht plekken windhozen voorgedaan.

Een bijzondere operatie vond plaats door imker Pim Lemmers samen met een boomverzorgingsbedrijf. Een bijenvolk dat in een omgewaaide boom in Hoofddorp zat, werd veiliggesteld. Inmiddels heeft het volk een veilig onderkomen in Heemstede gevonden.

Foto opener: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties