Tuin en Landschap nieuws Organisator Groene Sector Vakbeurs richt zich op 1,5 meter

Organisator Groene Sector Vakbeurs richt zich op 1,5 meter

0

Beursorganisator Easyfairs Nederland gaat zijn evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Hiermee wil de organisator evenementen vanaf september op een verantwoorde manier laten plaatsvinden. Easyfairs organiseert onder andere de Groene Sector Vakbeurs die van 12 tot en met 14 januari 2021 staat gepland.

Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland: „Wij verwachten dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft en daarom gaan wij aan de slag om onze events op die manier in te richten.”

Er wordt onder meer gedacht aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de beursindeling. Van Hooff: „Het uitgangspunt is dat alle evenementen veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. Daarom zijn wij bezig met het opstellen van verschillende protocollen. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van zogeheten ‘time slots’. Dat zou betekenen dat bezoekers zich gaan registeren voor een bepaald time slot, waarbij we de openingstijden eventueel gaan verruimen indien dit noodzakelijk en mogelijk is. Het voordeel van werken in time slots is dat iedereen de tijd en ruimte krijgt om op een veilige manier met elkaar in gesprek te gaan.”

Verder bekijkt Easyfairs de mogelijkheden tot een verruiming van de gehele beursindeling, zoals bredere gangpaden, meer ruimte creëren op plekken waar voorheen drukkere bezoekersstromen waren en aangepaste inrichting van de kennistheaters.

Smart badge

Ook maakte de organisatie dit jaar op de Groene Sector Vakbeurs al gebruik van de smart badge-technologie. Met deze badge kan de bezoeker informatie aan de stands van exposanten scannen. Na afloop van de beurs ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij gescand heeft. Van Hooff: „Hierdoor verdwijnen de fysieke visitekaartjes, folders en dergelijke. Wel zo milieuvriendelijk en ook nog eens volledig corona-proof.”

Met de smart badge kan de bezoeker informatie aan de stands van exposanten contactloos scannen. (Foto: Easyfairs)

Easyfairs Nederland organiseert jaarlijks meer dan 60 events, waarvan het merendeel op de eigen locaties in Gorinchem en Hardenberg. Ook vinden events van Easyfairs Nederland plaats in RAI Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht, Brabanthallen Den Bosch en Ahoy Rotterdam. Daarmee is Easyfairs Nederland de grootste beursorganisator van Nederland.

 

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar