‘Partijen Green Deal Sportvelden willen vijf jaar uitstel’

Deelnemers aan de Green Deal Sportvelden willen vijf jaar uitstel om geheel chemievrij te werken. Dat schrijft de Volkskrant op basis van eigen onderzoek. Volgens de afspraken in de green deal zouden vanaf 2020 sportvelden chemievrij moeten worden beheerd.

In april brachten de deelnemende partijen, waaronder VHG, nog een bericht naar buiten dat ernaar wordt gestreefd om vanaf 1 januari 2020 geen gewasbeschermingsmiddelen en biociden meer te gebruiken op sportvelden. Volgens het artikel in de Volkskrant zou met name de NGF, de Nederlandse Golf Federatie, pleiten voor vijf jaar uitstel en concluderen dat ‘afspraken per 2020 nog niet gerealiseerd’ kunnen worden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stuurt binnenkort een brief naar de Tweede Kamer over de ambities van de partners in de Green Deal. Gezien het feit dat er al vanaf 2017 een verbod geldt voor professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, lijkt het onwaarschijnlijk dat de minister instemt met verder uitstel voor sportvelden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties