Hortipoint Partijen werken samen onder naam Mijn Stad Klimaatbestendig

  Partijen werken samen onder naam Mijn Stad Klimaatbestendig

  0

  Mij Waterfabriek, Wavin, Donkergroen en Van Gelder gaan samenwerken bij de inrichting van klimaatbestendige water- en groensystemen in de stedelijke omgeving. Het initiatief heet Mijn Stad Klimaatbestendig (MSK).

  Klimaatverandering zal naar verwachting de komende tijd alleen maar extremer worden. In toenemende mate worden gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars gedwongen rekening te houden met de problematische gevolgen hiervan zoals wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte.

  Werkmethode

  Johan Bel, eigenaar van Mijn Waterfabriek: „MSK is dankzij de unieke, integrale werkmethode van de samenwerkingspartners in staat om het gehele vakgebied van stedelijk water en groenvoorzieningen te overzien. Er wordt voortdurend gebruik gemaakt van de gebundelde kennis, ervaring en innovatieve technieken, waardoor we professionele klimaatbestendige water- en groensystemen kunnen leveren, op publiek én privaat terrein.”

  Ontzorgen

  Elk van de afzonderlijke partners heeft in eerdere projecten al eens samengewerkt met een van de andere. Dit beviel zo goed dat men zich afvroeg of hier geen vastere vorm aan gegeven kon worden. „Doordat we elkaar zo goed aanvullen en goed op elkaar ingespeeld zijn, kunnen we gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars nu echt volledig ontzorgen”, aldus Bel.

  Kijk voor meer informatie over MSK op www.mijnstadklimaatbestendig.nl. Op de vakbeurs Klimaat in Expo Houten op 8 november is MSk te vinden bij de stand van Mijn Waterfabriek: 2.4.36.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar