Raaijmakers Riooltechniek: “Uw shit onze zorg!”

Bas Raaijmakers van Raaijmakers Riooltechniek uit Nistelrode is begonnen als zelfstandige in de stratenmakerswereld, tot zes jaar geleden, toen is hij eigenlijk bij toeval de riooltechniek ingerold. Met zijn DX10Z vervangt hij riolen of legt hij nieuwe riolen aan. “Vaak leidt mijn werk tot vernieuwing en dan heb je gewoon zo’n machientje nodig!”

Bas begint te vertellen. “Ik moet het vooral hebben van mond tot mond reclame, eigenlijk net als bij jullie. Zo ben ik via Arjan van Gaal van A&R Infra bij jullie terecht gekomen. En net zo word ik door klanten aangeraden om bij iemand anders naar bijvoorbeeld een verstopping te komen kijken. Ik ben ruim 14 jaar voor mezelf stratenmaker geweest en een vriend van me, die dus in de riooltechniek zat, heeft me ooit gevraagd om bij hun te komen werken want dat werk was veel mooier dan ‘stenen leggen’. En inderdaad na een paar keer daar meegedraaid te hebben, ben ik er nooit meer mee gestopt. ”

Even over jouw geweldige slogan: Uw shit onze zorg!
“Haha, ja ik wilde graag met een leuke slogan voor de dag komen en in één keer kwam ik hier op. Ik moet hem eigenlijk nog een keer op de bus zetten maar dat komt er maar niet van. Hij past perfect bij wat ik doe, toch?”

Hoe beschrijf jij het bedrijf achter de machine?
“Ja uw shit onze zorg, haha. Nee zonder gekheid. Vaak leidt mijn werk tot vernieuwing en dan heb je gewoon zo’n machientje nodig. Ik heb het heel lang en vaak met de schop gemoeten. Maar dat kost tijd en fysieke kracht. Dat moet je ervoor over hebben. Dit is dan een ideale uitkomst. De DX10Z is klein, maar toch ook groot. Ik kan een voor- of achtertuintje in en dat is voor mij het belangrijkste. Voornamelijk ben ik riool aan het opgraven, vervangen of een nieuw riool aan het leggen. Vaak in een voortuintje of bestaand tuintje en dan komt de machine toch perfect van pas. Het komt maar zelden voor dat hij de hele dag draait, want het is openmaken en aan het einde van de dag weer dichtmaken. Eerlijk gezegd vind ik het leuk om op de DX10Z te draaien, dus dat zou wel wat meer mogen van mij. Ik sta ook nooit alleen dus vervelen doe ik me nooit!” 

    

Heb je nog een doel wat je wilt bereiken met je bedrijf?
“Je bedoelt groter worden? Ik kan niet echt zeggen dat ik er op uit ben om groter te worden. Als het zo komt dan komt het zo, maar als ik mijn werk kan blijven doen zoals ik nu doe dan is dat ook helemaal prima. Het is super veelzijdig, het is niet alleen een riool afzetten, maar ook doorspuiten of een camera-inspectie. Die camera’s zijn niet het goedkoopste, maar daar heb ik zoveel profijt van. Ik heb drie verschillende van deze camera’s, van heel klein die in een doucheputje past tot grotere voor dikke rioleringen. Hiermee kan ik redelijk snel verstoppingen opsporen of het riool in kaart brengen. En heb ik dadelijk over 10 jaar een groot pand met personeel, dan vind ik dat ook goed, maar dat moet gewoon op mijn pad komen.”      

 

– Partner content: dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties